METING & FACTURATIE

 

Meten van werkelijk verbruik en automatisch factureren

Inventariseren

Voordat wij onze dienst gaan leveren kijken wij eerst samen met u naar de beste plaatsing voor de meters en nemen wij rustig het project met u door.  Transparantie is bij ons een voorwaarde, u weet dus precies wat u afneemt en de prijs ervan.

Akkoord plaatsing

Zodra wij uw akkoord hebben ontvangen op een samenwerking gaan wij voor u aan de slag. Meters worden geplaatst door gecertifiseerde bedrijven en wij starten met het inrichten van uw gepersonaliseerde inlogomgeving.

 

Inzicht in data

Na de installatie en het aanmaken van uw profiel leveren wij de online omgeving aan u op. Hierna heeft u duidelijk inzicht in uw werkelijke verbruik per ruimte, pand, kantoor of appartement. Facturatie geschied vanzelf, dit zorgt voor administratieve verlichting.

Omzetverbetering

Door inzicht in uw verbruik te hebben en door het facturatie proces te automatiseren kunt u ervanuit gaan dat u een omzetverbetering tegemoet gaat. Verduurzaming van ruimtes, gebouwen of appartementen is inzichtelijk en de administratie heeft u haast geen werk van.

Exact verbruik meten

Meten van verbruik is een dienst dat vooral handig is voor grootverbruikers, (vastgoed)beheerders, eigenaren van kantoorpanen en (bedrijfs)verzamelgebouwen. In de meeste grote gebouwen zit vaak alleen een hoofdmeter, deze geeft wel overzicht van het complete verbruik maar niet van de verdeling onder huurders, ruimtes of gebruikers. Klanten van ons maken gebruik van deze dienst om een gedetailleerder beeld te krijgen van het daadwerkelijke gebruik van gas, water, warmte en elektriciteit. Door middel van software kunnen wij alles eerlijk en snel doorberekenen aan alle eindgebruikers.

 

Automatische facturatie

Het grote voordeel van een combinatie tussen meting & facturatie is dat de facturatie van de energiekosten volledig geautomatiseerd is. De software wordt op maat ingericht aan de hand van uw wensen, u bepaalt dus welke informatie er op de facturen komt te staan.

Wij kunnen het proces dusdanig inrichten dat wij bijvoorbeeld de energiekosten aan u factureren, aan uw klant of zelfs aan de eindgebruiker/huurder. Zo heeft u altijd een overzichtelijke administratie en realiseert u een besparing op de administratiekosten.

Wij rekenen voor onze software en service een vast bedrag per maand, afhankelijk van de grootte en de complexiteit van de gebouwen en aansluitingen. Duidelijk, eerlijk, overzichtelijk en zonder kleine lettertjes. Zo weten wij beide waar we aan toe zijn.

Via een gepersonaliseerd portaal heeft u altijd en overal toegang tot de

energieadministratie van alle lopende aansluitingen. 

Waarom automatische facturatie?

Door automatische facturatie te koppelen aan de meetdiensten kunt u een enorme administratieve verlichting verwachten. Als u bijvoorbeeld een (vastgoed)beheer maatschappij heeft kunt u eerlijk het werkelijke verbruik door laten factureren aan de eindgebruiker. Wij kunnen uit onze naam factureren of het zo instellen dat wij uit uw bedrijfsnaam factureren, bij u als beheerder, bij uw klant of bij de eindgebruiker/huurder.

Terugverdientijd energie meting?

Om gebruik te maken van de meetdiensten heeft u slimme meters nodig en richten wij uw persoonlijke portaal in. De hoogte van deze investering is afhankelijk van uw wensen, de grootte van het project en uw huidige proces efficiëntie. Waar uw rendement in zit? Naast een enorme verlichting op administratief vlak kan het meten van verbruik inzicht geven op mogelijke besparingen. Bij meerdere panden, in bijvoorbeeld de verhuur, scheelt dit op termijn enorm veel geld.